Workshops

We starten de dag met:

  • een gezamenlijk onderzoek naar transculturaliteit,
  • lezing over cultuur, interculturaliteit en transculturaliteit,
  • Rick van Zijp over interculturaliteit in de wereld van financiën ,
  • narratieve opstelling n.a.v. lezing van Rashid Novaire (schrijver van Maïsroest, Afkomst en Zeg maar dat we niet thuis zijn),
  • korte soloperformance van Quinsy Gario over de rol van migratie in familiegeschiedenissen, 
  • systemische inhoud van vragen over multiculturaliteit en integratie verduidelijken met opstellingsvormen,
  • en prachtige live-muziek van Arnold Veeman.

Er zijn 's middags 6 keuzeworkshops. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven wat uw voorkeur is voor workshop 1 t/m 3.
Kruis 2 workshops (1 eerste sessie en 1 tweede sessie) aan op het formulier. We zorgen voor zeer interessante lezingen en workshops door mensen die hun grote kunde en ervaring met transcultureel werk met u gaan delen.

In april kunt u een herkeuze maken. U ontvangt dan een mail met de laatste ontwikkelingen en de mogelijkheid uw keuze te herzien.

We sluiten de dag af met het gezamenlijk stil staan bij de aanstaande ontwikkelingen in het
'Samenleven in beweging'.

 

Eerste sessie


Workshop 1

 

Hans van den Berg zal werken met vragen die in de ochtend zijn ontstaan. Persoonlijke en algemene vragen die te maken hebben met migratie en verplaatsing kunnen via een korte opstelling onderzocht worden en hij zal de achtergronden belichten die zich openbaren. Daarnaast zal een werkwijze getoond worden in het werken met 'geboortegrond'.

Workshop 2

 

Hilbrand Westra (geboren als Jung, Woon Seok) geeft een workshop 'Transcultureel Systemisch Werk voor gevorderden'. Hij laat zien hoe iemand die zich heeft verplaatst of verplaatst is met open armen, een gesloten hart en met een afgewende blik door het leven kan gaan. En hoe hier intensief systemisch mee gewerkt wordt.

 

Workshop 3

 

Roos Fikenscher zal een workshop begeleiden voor deelnemers die nog niet hadden kennis gemaakt met het Transcultureel systemisch werk.

 

 

 

Tweede sessie

workshop 1

 

Hilbrand Westra gaat in deze workshop in op de gevolgen van collectieve bewegingen.Hij gaat in op in- en uitsluitingsmechanismen. Hij raakt het onderwerp 'racisme' en 'discriminatie' aan en de effecten van deze pijnlijkheden in het perspectief van slachtoffers en daders. 

workshop 2

 

Roos Fikenscher: Nederlands Indië. Je bent een kind van twee culturen. Waar en hoe werkt deze verbinding met meerdere culturen? In relatie tot jezelf en in relaties met anderen. Privé en beroepsmatig. 
 

workshop 3

 

Hans van den Berg zal werken met vragen die opkomen rond het werken binnen organisaties als werknemer en als coach of interim-leider. De nadruk ligt op vragen die te maken hebben met systemisch werk en met verscheidenheid in culturen binnen een organisatie.
Hoe kom je binnen als coach? Hoe maak je een verbinding met een bedrijf of organisatie? Wanneer is jouw culturele achtergrond belangrijk in het contact met het te ontmoeten systeem?
Met aanvulling van Rick van Zijp en Gérard Roseval.